Su deposu izolasyonu ve havuz yalıtımı yapmadan önce inşaatlarında dikkat edilmesi gerekenleri sıralayacak olursak öncelikle betonarmenin yapısal olarak su geçirmez özelliğine sahip olması gerekmektedir. Su Deposu Yalıtımı Nedir? Su deposu içindeki suyun dışarı çıkmasını ya da dışarıdan gelen suyun içeriye girmesini engellemek amacıyla yapılan uygulamadırGenel olarak, su geçirmez özelliği olduğunda akla ilk gelen yüzeysel uygulamalar olmaktadır. Bunlar; ya çimento esaslı sürme yalıtım malzemeleri ile ya da membran örtüler ile kaplamak şeklinde yapılmaktadır. Şüphesiz kesin çözüm açısından yapıyı yüzeysel olarak takviye ederek geçirimezlik sağlamak önemlidir

Su deposu izolasyonu aslında su deposunun nun fiziksel şartlarına göre yalıtım malzemesi belirlenir. Bir çok su deposu türü için PVC membran ile yalıtım son derece uygundur. Ancak bununla beraber, sürme tip yalıtım malzemeleri ya da epoksi de uygulanmaktadır.Deponun fiziksel koşullarına, şehir şebeke suyunun yapısına, depo içi yüzey malzeme cinsine, depo giriş kapağına, depo içindeki suyun dolaşımına bağlı olarak değişmektedir. S depoları en az yılda iki defa temizlenmelidir. PVC Membran ile kaplanan su depoları daha temiz ve sağlıklı olmaktadır. Su deposu izolasyonu yapımında firma olarak sağlıklı ve temiz bir depo elde edebilmemiz içi pvc membran izalosyon ile kaplanmasını tavsiye ediyoruz.

Şüphesiz kesin çözüm açısından yapıyı yüzeysel olarak takviye ederek geçirmezlik sağlamak önemlidir. Ancak, yapısal geçirimsizliği sağlamadan, sadece yüzeysel geçirimsizliğe umut bağlamak da doğru değildir. Su geçirimsizliğin öncelikle sağlanması gereken yer havuzun betonarmesidir. Bilinen klasik beton teknolojisi kurallarına göre betonun geçirimsizliği bilinmektedir.